BUDAYA KORPORAT KKM PDF

0 Comments

Budaya-Korporat-Kkm-Mappdocx. Uploaded by. Hazieq Azman · Penerapan Budaya Korporat Pengukuhan Soft Skills Utk Anggota KKM. Home · budaya korporat kkm. budaya korporat kkm. Click the start the download. DOWNLOAD PDF. Report this file. Description. budaya korporat kkm. Mendapatkan Garis Panduan terkini dari Kementerian Kesihatan Malaysia dan Jawatankuasa Budaya Korporat HPJ telah mula diwujudkan pada tahun

Author: Voodoojar Zolok
Country: Latvia
Language: English (Spanish)
Genre: Music
Published (Last): 15 March 2006
Pages: 28
PDF File Size: 3.30 Mb
ePub File Size: 6.11 Mb
ISBN: 732-6-75687-865-4
Downloads: 64943
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dousho

Ia adalah salah satu faktor yang penting dalam pencapaian sesuatu organisasi. Pada tarikh 29 dan 30 September audit pematuhan telah dijalankan oleh auditor luaran dan sekali lagi Hospital Putrajaya telah berjaya melaluinya dengan cemerlang tanpa sebarang ketakakuran.

Key Performance Indicator KPI merupakan salah satu daripada pendekatan baru yang diterapkan dalam Program Quality AssuranceKKM di mana indikator dan piawai diperluaskan untuk mengukur dan memantau tahap kualiti beberapa aspek perkhidmatan termasuk aspek Non-Clinical seperti produktiviti dan pengurusan kewangan. Monday, December 31, Kementerian Kesihatan Malaysia tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada portal ini.

We are committed to working as a team to ensure the services are always efficient, effective and productive. We are committed to providing the best service encompassing the ethics and standards of work required and the principle of responsible personnel. Selain itu, Kursus Audit Dalaman dan taklimat pencegahan kim penambahbaikan adalah korpprat perancangan bagi memenuhi keperluan Sistem Pengurusan Kualiti Hospital Putrajaya.

Pihak staf yang terlibat dalam aktiviti kualiti dikehendaki membuat laporan insiden yang berlaku bagi mengenalpasti kelemahan dan punca kejadian dalam sistem penjagaan kesihatan kepada pesakit.

Privileges pula adalah kebenaran the right yang diberikan oleh pihak hospital untuk seseorang pengamal perubatan memberikan rawatan atau menjalankan prosedur terhadap pesakit di hospital berkenaan berdasarkan kelayakan latihan, pengalaman dan kecekapan beliau.

  CAMLOC CATALOGUE PDF

Antara latihan yang dijalankan adalah: Untuk memastikan setiap insiden yang berlaku di Hospital Putrajaya dilapor, disiasat serta tindakan pembetulan dan pencegahan diambil dengan secepat mungkin untuk mengelakkan insiden-insiden tersebut daripada berulang.

Bagi mencapai matlamat tersebut kami berjanji: Teamwork We are committed to working as a team in harmony to achieve the same goals. Bagi tahun3 kumpulan Quality Assurance telah ditubuhkan.

Portal Rasmi Kementerian Kesihatan Malaysia – Portal Home

Credentlaling adalah satu proses menetapkan keperluan standard dan membuat evaluasi terhadap kelayakan seseorang dalam bidang atau prosedur. We are committed to providing effective services by being professional, diligent, easy buday approach and polite. Melindungi orang lain terhadap risiko kepada kesihatan dan keselamatan berkaitan dengan aktiviti orang—orang yang sedang berkerja.

Piagam ini ditujukan khas kepada setiap pelanggan yang berurusan dengan Kementerian Kesihatan Malaysia. Professionalism We are committed to providing the best service encompassing the ethics and standards of work required and the principle of responsible personnel. Jawatankuasa ini diwujudkan bertujuan untuk mematuhi peruntukkan Akta Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Ia bertujuan untuk menerima aduan, penghargaan, dan cadangan pelanggan terhadap perkhidmatan di Hospital Putrajaya.

Bahasa Malaysia English UK.

Setiap aduan pelanggan yang diterima diberi maklum balas awal dalam tempoh 1 hari bekerja dari tarikh aduan diterima. Tarikh Kemaskini Jumlah Pelawat: Sistem ini telah disediakan oleh Jabatan IT.

Jawatankuasa ini telah ditubuhkan pada awal tahun Jumlah aktiviti kualiti kian meningkat dari tahun ke tahun seperti kkkm Jadual 1.

Sehingga kini budayq melibatkan orang peserta dari pelbagai kategori dan jawatan di Hospital Putrajaya. Tanggungjawab jawatankuasa ini memfokuskan kepada keselamatan, kesihatan dan kebajikan orang yang sedang berkerja. Kursus ini memberi fokus kepada semua kategori jawatan. Bermula JanuariSekretariat Kualiti mula berfungsi sepenuhnya iaitu menyelaras sebanyak 11 Aktiviti Peningkatan Kualiti dan seterusnya kini merupakan Pusat Rujukan dalam memberi maklumat kepada semua warga Hospital Putrajaya.

Timbalan Wakil Pengurusan mewakili 4 bahagian iaitu kejururawatan, pengurusan, klinikal dan sokongan klinikal serta penyelenggaraan. Kerjasama pelanggan adalah dipohon untuk membolehkan Kementerian Kesihatan Malaysia melaksanakan Piagam ini dengan berkesan dengan: We believe in delivering excellent service and buadya always ready to meet the expectations of the community.

  EL OCASO DE LOS ALTOS ELFOS PDF

Memuatkan CPG terkini lorporat dan disusunatur mengikut kepakaran specialitytahun CPG diterbitkan serta mengikut susunan alphabet.

Melalui kaedah ini, statistik bilangan pengguna CPG dapat dikenalpasti.

budaya korporat kkm

We are committed to receiving customers with warm and caring attitude. We are responsible for providing customer-friendly services. Pendaftaran Klinik Pergigian Swasta: Pemantauan dijalankan secara berterusan kepada kakitangan di setiap jabatan untuk membuat permohonan Credentialing buddaya Privileging. Ia merupakan aktiviti utama dalam pengurusan Quality Assurance. Setiap jabatan atau unit perlu mewujudkan objektif kualiti masing-masing agar penganalisaan kepada perkhidmatan yang diberikan dapat dilakukan bagi membuktikan tahap kualiti yang ditetapkan telah dicapai dengan jayanya.

Budaya ini telah kororat 3 nilai utama iaitu Penyayang, Profesionalisme dan Bekerja secara berpasukan.

Sijil Pendaftaran Ahli Farmasi: Terdapat 43 aktiviti-aktiviti kualiti yang dikendalikan oleh jawatankuasa penyelaras yang telah dilantik. Audit dalaman juga dilakukan oleh auditor yang dilantik oleh pihak hospital bagi memastikan setiap jabatan atau unit sentiasa patuh kepada pengurusan kualiti yang ditetapkan. Rawatan intra-operativekemahiran teknikal dan prosedur yang berseuaian.

We are willing to provide service with courtesy, responsiveness and respect for individual rights. Mohamad Suffian Bin Hassim. Kemaskini pada Ketua Audit Dalam bertanggungjawab memastikan audit dalaman dilakukan sekurang-kurangnya 2 kali setahun serta Pengawal Dokumen ditugaskan untuk mengawal segala dokumen dibawah sistem kualiti. Tujuan mesyuarat adalah bagi menyemak projek-projek kajian QA yang sedang dijalankan.

Kebanyakkan pelanggan di Hospital Putrajaya adalah kakitangan kerajaan yang bekerja di Putrajaya. Diagnosis pra-pembedahan, penilaian dan resusitasi. Indikator ini juga dipantau di Peringkat Kebangsaan.